miercuri, 29 septembrie 2010

Despartire

Umezeala de septembrie. Ploaia aprinsa curge prin mine, ma stinge de boala, de durere, imi curge agale prin vene ca dintr – un vast eter. Imi scutura petalele uscate-mi intr-o zvacnire nebuna, unduindu-se violent pe conturul frunzelor. Se scutura cu jale, cazand cu stropi mari si limpezi, aproape fazi. Picaturile se impletesc in corzile vioarei noastre, asemenea sevei scurgandu-se alene din vene cutate. Apa ei rece, cu ace de gheata ce ti se-nfig in corp umple desertul viselor noastre... Iluzii si nisip, devin noroi. Brusc, brutal, loveste pe cord cu imaginea ei dezolanta. Aroma de lichior in ploaie, gust amar de cirese pierdut in cenusiul atmosferei. In disperarea suierului brizei, ma uit la cerul gri. Ochii tai nu mai oglindesc lumina asta rece, nu mai ai acelasi foc in inima. Ciorile negre prevestesc un final. Aproape s-a obisnuit cu tipatul lor gutural, uneori prea asemanator cu cel al femeii isterizate care ii stricase multe nopti, mai ales ca pe undeva, pe acoperisul casei de peste drum, se afla un cuib. Fusese frapat de discordanta dintre negrul abanos al penajului lor si albul murdar al cerului. Acel alb deprimant aproape il inghitea cu furia lui, iar pe stropii de ploaie ii simtea gaurind asflatul.
Se izbeau cu toata ura lor de asfalt. Ineaca-mi teama si ura si disperarea si depravarea si emotia si frigul si plansul si calmul si nerabdarea si infierbantarea si infrigurarea si febra si alergatul si tipatul si tropotul ritmat in bratele tale. Lasa-ma sa plang pe sanii tai de apa, spaland lumea asta mizera. Nu pot opri timpul sa curga. Cu fiecare picatura, il simt sapand adanc spre os, facandu-si drum prin carnea putrezinda. Spala-mi osemintele si maruntaiele si mintea si sufletul si sangele si negreala si fierea si acidul si lasa-ma pura in bratele tale albe sa zac. Sunt uda din cap pana in picioare. Nebunia alergand prin balti, improscand si stropind si razand si plangand si urland si tipand in ploaia rece. Mi-e atat de frica incat nu mai pot opri ironia Zambetului. Minciuna asta neagra n-o spala nicio ploaie.
Noi nu suntem cei doriti. Eu nu sunt cea asteptata. In gheata ploii, invelita in fiorii ei electrizanti, te astept sub umbrela. O pastrez doar pentru tine, caci mie imi ploua pe suflet cu lacrimi de ardoare. Adio cu lacrimi spalate de ploaie in mizeria ultimelor clipe. Imbratisare mincinoasa, sarut amar, totul e fad si decadent. Suntem minciuna. Am devenit ce uram mai mult.
Frica-mi izbeste peretii pieptului, fumul cald imi tipa-n plamani, rozandu-i, arzandu-i, crapandu-le venele si jucandu-se cu oxigenul. Scurs din crapaturi, incet se-aprinde negrul. Moartea ne-mpresoara. M-a inghitit uitarea. In buzele tale pline se pierde roseata vietii cand seva amare imi curge pe gat... Azi am scuipat sange si nu pot decat sa simt bucuria dulce a invingerii. Victoria minciunii asupra mea, pana si simpla mea existenta e dovada imoralitatii si a pierzaniei. Mai vomit sange. De cand ne-am luat ramas bun, moartea mi s-a cuibarit in suflet si a-nflorit spectaculos cu muguri de mucegai. Negru fluid, nu te temi sa iei si ultimul ciob ?

In ploaia rece inca iti arunc o ultima privire. Nu o merit, dar totusi o fur. Trisez. Sunt atat de uda ca nici sangele scuipat nu ma pateaza. Mercurul se ridica in coloana lui, iar nivelul oxigenului mastii mele scade. Minciuna ma sufoca. Despartirea ma omoara. Minciuna ma tradeaza. Despartirea imi lasa un gol de neumplut. Esenta se scurge pe treptele de piatra, izbite de prea multe razboaie si  lupte. Sangele meu nu-l vei spala niciodata.

Listenig to Draconian- Death, come near me
                                  Tristania - Sirene
                                  Tristania - Cease to Exist
                                  Tristania - December Elegy
                                  Tristania - Beyond the Veil
                                  Behemoth - At the Left Hand ov God
                                  Draconian - The cry of silence
                                  Draconian - The Solitude
                                  Threates Des Vampires - Il Vampiro
                                  Sonic Syndicate - Eden Fire
                                  Sonic Syndicate - Only Inhuman
                                  Agalloch - Not Unlike The Waves

2 comentarii:

Scuzati deranjul! Toate criticile, intrebarile, parerile, noutatile, dorintele, cerintele, urarile, cantecele, amintirile sau ce va trece dumneavoastra prin cap dupa o partida de blog, puteti scrie aici. Incerc sa raspund cat de rapid pot...